TATĂ BOGAT TATĂ SĂRAC – ROBERT T. KIYOSAKI

0
892

Departe de mine gândul că aș fi citit vreodată de plăcere o carte de educație financiară cum este „Tată bogat tată sărac” scrisă de Robert T. Kiyosaki. Am cumpărat-o în urmă cu câțiva ani, însă la momentul respectiv nu am reușit să o duc la bun sfârșit. Oricât m-am străduit, nu mi-a „spus” nimic atunci. Mi-a lăsat senzația că mă aflu în fața unui manual. Lucrurile au stat total diferit când am început-o a doua oară. Asta vine doar să-mi întărească convingerea că există un moment potrivit pentru a citi o anumită carte.

Mă bucur că la început de an am hotărât să-mi răsfoiesc cărțile din bibliotecă și să nu mai investesc în altele până nu le citesc pe ale mele. Un punct pentru mine :P.

Să ne descoperim motivul pentru care facem ceea ce facem, să facem alegerile potrivite, să fim atenți cu cine ne asociem/împrietenim sau să învățăm constant – sunt doar câteva dintre sfaturile utile pe care le-am descoperit citind această carte.

Totuși… lucrul care mi-a rămas destul de bine întipărit în minte(probabil și pentru că l-am auzit de nenumarate ori în ultimul an) este următorul citat: „Din păcate, principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor nu sunt bogați este că se tem să nu piardă. Învingătorii nu se tem de pierderi, de eșecuri. Dar ratații se tem. Eșecurile sunt parte componentă a procesului reușitei. Cei care evită eșecul, evită și reușita.”

De ce a meritat să-mi petrec timpul citind această carte și de ce aș recomanda-o și altora? Pentru că m-a ajutat să-mi clarific niște noțiuni de bază care sper că-mi vor fi de mare ajutor de acum înainte.

Lectura placuta:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.